Cum putem curata baia?

0
249
Cum putem curata baia?

Intotdeauna cautam diferite modalitati de a face curatenie cat mai rapid si eficient, astfel incat sa avem mai mult timp cu familia si prietenii. Unele persoane opteaza sa angajeze profesionisti pentru a le curata casele, cum ar fi Ideal-Cleaning.ro, insa altele prefera sa faca aceasta treaba singure. Indiferent de alegerea pe care o faceti, veti descoperi ca baia este cel mai greu de curatat, in special gresia si faianta. Din fericire, puteti face mici modificari in rutina de curatare care pot grabi intregul proces, iar rezultatul sa fie satisfacator. De altfel, puteti lua in considerare si urmatorii pasi:

Pasul 1: Maturati podeaua

In cazul in care doriti sa folositi aspiratorul intr-o baie mica, trebuie sa mentionam faptul ca acesta nu este util. Totusi, cel mai bun mod de a curata gresia este de a matura suprafata cu o matura mica. Ar fi indicat sa incepeti sa maturati marginile camerei, astfel incat tot praful si murdaria sa fie stranse in mijloc. Nu uitati de zonele din jurul toaletei, deoarece praful se strange mai ales dupa vasul WC. Dupa ce ati terminat de maturat, cea mai usoara modalitate de a sterge ultimele dungi de praf praf este de a sterge intreaga suprafata cu un prosop usor umed.

Pasul 2: Spalati podeaua

Foarte multe persoane folosesc chiuveta pe post de galeata pentru mop. In cazul in care doriti sa folositi chiuveta in acest scop, tot ce trebuie sa faceti este sa inchideti scurgerea si sa umpleti chiuveta cu 2 litri de apa calda. Ulterior adaugati 1/4 cana de otet si 1 masura sapun de vase; se amesteca pana se formeaza spuma. Umeziti o carpa moale folosind acest amestec si clatiti-o de fiecare data inainte de a o reutiliza.

Pasul 3: Uscarea

Majoritatea persoanelor considera ca uscarea folosind  prosoape moi este cea mai buna metoda. Multi considera ca in urma acestui proces de uscare al podelelor, acestea vor fi sclipitoare. De altfel, puteti folosi si un mop uscat, facut din materiale care pot absorbi apa, iar rezultatul va fi acelasi. Totusi, trebuie sa luati in considerare faptul ca va trebui sa folositi doua prosoape pentru a usca podelele bailor mari. Asigurati-va ca incepeti acest proces de la capatul indepartat al baii, astfel incat sa terminati uscarea langa usa. In acest fel nu trebuie sa pasiti pe zonele proaspat curatate pentru a iesi.

Cum se curata faianta?

Pasul 1: Curatati suprafata placilor

Curatarea faiantei si a chitului de baie poate fi o sarcina deosebit de complicata, cu exceptia cazului in care deja stii cum sa o faci eficient. Pentru inceput, aplicati metodele de curatare de baza mentionate anterior, astfel incat sa nu mai existe murdarie pe suprafatele placilor.

Pasul 2: Solutia de curatare

In cazul in care nu folositi un produs de curatare comercial, special conceput pentru faianta, va trebui produceti o solutie de curatare, combinand doua masuri de bicarbonat si 100ml apa. Indicat ar fi sa nu folositi niciodata otet deoarece acesta poate deteriora suprafata placilor de faianta. Pentru placile mai groase, puteti mari cantitatea de bicarbonat.